| Предишната тема :: Следващата тема |
| Новините на турски език по БНТ |
| Против излъчването на новини на турски език |
|
100% |
[ 18 ] |
| "За" новини на турски език |
|
0% |
[ 0 ] |
| Нямам мнение / не ме интересува |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Общо гласували : 18 |
|
| Автор |
Съобщение |
Discovery Администратор

Местожителство: Силистра Точки: 0
|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 17:09 Заглавие: За и против новините на турски език по БНТ |
|
|
Тема-анкета, която отдавна трябваше да бъде постната и в нашия Форум, станала популярна в близките дни и особено днес след масирана подписка във Варна. Без да е в разрез с т. 15 от правилата , и с чиста проучвателна цел, с тази семпла анкета допитваме Вас, нашите съграждани, приятели, участници и гости за това съгласни ли сте или не да има излъчване на новини на турски език по Националната телевизия.
Вижте анкетата и гласувайте. Който има какво да каже, нека сподели. ___________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
|
 |
Yavor Радикален

Местожителство: Силистра Точки: 7637
|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 15:06 Заглавие: |
|
|
Такива новини не трябва да се излъчват. Първо повтарят основните, които са на единственият официално приет език в България, а именно на български. Второ турците не са най-големият етнос в България, и като нищо да се наложи да гледаме първо новини на цигански, а после на арменски, иврит и всякакви други езици. Не смятам, че дори "турците", колкото и условно да е това понятие, имат някаква полза от тия новини, като искат български новини да си гледат на български, като искат турски, сами знаят - Канал Д, Шоу ТВ и всякаквите там канали. ___________
 |
|
|
 |
Fulcrum Националист

Местожителство: Силистра Точки: 1785
|
Пуснато на: Съб Авг 15, 2009 09:57 Заглавие: |
|
|
Те даже и турците дето живеят в България не говорят книжовен турски език, на какъвто се излъчват новините, така, че и те не ги разбират. ___________
 |
|
|
 |
alkonavt вятърничев

Местожителство: силистра Точки: 10245
|
Пуснато на: Съб Авг 15, 2009 11:06 Заглавие: |
|
|
Абсолютно против новините. Какво означават тези новини? Официалния език е български. заради някои, които НЕ СА НАУЧИЛИ български да им пускаме новини за да ги разбират? аах, че не зависи от мене  |
|
|
 |
kosttas 400+

Точки: 2103
|
Пуснато на: Съб Авг 15, 2009 23:18 Заглавие: |
|
|
Решително против !!! ___________ "Не се радвай за мене, мой неприятелю! Макар и да съм паднал, но ще стана" (срв. Мих. 7:8 ). |
|
|
 |
Lower 50+

Местожителство: Силистра Точки: 1160
|
Пуснато на: Нед Авг 16, 2009 11:09 Заглавие: |
|
|
| kosttas написа: | | Решително против !!! |
Абе за божии човек не си ли прекалено НЕтолерантен към останалите вери и националности? Специален съвет за тебе - задай си въроса "Как Иисус/или както там ви беше продуцента/ би коментирал тази тема?"
Иначе турчилята си гледат новините по сателита, за чии чеп да се дава ефирно време за чатла-патла по българска телевизия? Непонятно и излишно. |
|
|
 |
kosttas 400+

Точки: 2103
|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 11:38 Заглавие: |
|
|
| Lower написа: | | kosttas написа: | | Решително против !!! |
Абе за божии човек не си ли прекалено НЕтолерантен към останалите вери и националности?... |
Не съм !!!
Впрочем ще можеш ли да дадеш смислено разяснение, защо свързваш мнението ми с предположението си ? Ще ми е интересно за разбера !
| Цитат: | ... Специален съвет за тебе - задай си въроса "Как Иисус/или както там ви беше продуцента/ би коментирал тази тема?"
Иначе турчилята си гледат новините по сателита, за чии чеп да се дава ефирно време за чатла-патла по българска телевизия? Непонятно и излишно. |
Мдааа, интересно !
Тааа, значи казваш, че ти е непонятно защо '' ... се дава ефирно време за чатла-патла...'' !?
Пък си тръгнал съвети да ми даваш !  ___________ "Не се радвай за мене, мой неприятелю! Макар и да съм паднал, но ще стана" (срв. Мих. 7:8 ). |
|
|
 |
bassab 1000+

Местожителство: Силистра по душа и по лична карта. Точки: 8510
|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 19:16 Заглавие: |
|
|
Що ли не се проведе подобна анкета в Дулово, Браничево, Загориче, Климент и дургите села в региона. Трябва само някой да преведе въпроса на турски и от там нататък отговор "йок, против" става излишен.
И тези не ползват интернет.
...както и тук няма кой да подкрепи. Логично.
Разни хора - разни идеали...както и без.
Тутун, майка...нижиииии...слушай хабер, нищо че не му разбираш какво ти приказва. Иначе казано - душевна чикия. ___________ От всички зеленчуци, най-обичам суджуци! |
|
|
 |
absurd4o 200+

Местожителство: с.Силистра Точки: 2149
|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 20:48 Заглавие: |
|
|
На мен лично ТЕЗИ новини ИЗОБЩО не ми пречат!!!Нима като щраусите ще си заврем главата в пясъка и ще се правим че няма Мюсюлмани и турскоговорящи в България?!?Единствената ми претенция е, че се излъчват по националната телевизия!По сателита -НяМАМ против!!Питайте бабите си -густо ли им е било когато са НАСИЛСТВАНИ да не употребяват българския език през времето на Румънското управление на Добруджа???Айде стига шовинизъм-все пак сме 21 век!В резултат на 18 годишния ми живот в Сислитра имам приятели-турци, и за сетен път казвам-ПРОБЛЕМА на България не са "турците", а НИСКОИНТЕЛЕКТУАЛНАТА ЦИГАНСКА СГАН-паплач без НЕСЪПОСТАВИМА С НАШАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА!!
За мен поредното противопоставяне на ХРИСТИЯНСКИЯ и МЮСЮЛМАНСКИЯ етнос е жалък опит да се измести акцента от ПРИКАЗКИТЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ на ПОЖАРНИКАРЯ!!Минаха месеци, а няма ЕДИН политик от ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ в затвора!!!А ОБЕЩАНИЯТА бяха ГРЪМКИ!!!Сега ще си търсим НОВ ВРАГ!
Струва ми се , че това е МНООООООГО тънка струна!!!!Взеха да СВИРЯТ на нея-скъса ли се-БЕЗ СИЛИСТРА, РАЗГРАД, ТЪРГОВИЩЕ, ШУМЕН и КЪРДЖАЛИ!!!Справка-Босна и Херцеговина, Косово...
Очаквам ЛАВИНА от "патриотични крясъци"....хайде преди да пишем да МИСЛИМ и ДА СМЕ АРГУМЕНТИРАНИ , за да има СМИСЪЛ-иначе си е живо плямпане... ___________ alteri vivas oportet si vis tibi vivere |
|
|
 |
bassab 1000+

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 21:46 Заглавие: |
|
|
Absurd4o, мюсюлмани и турскоговорящи има и в Германия - и то много. Има също и в Холандия, нали? Всъщност има ги къде ли не. Къде обаче на друго място има подобна глупост?
В България има САМО ЕДИН ОФИЦИАЛЕН език. Други /неофициални/ нямат място в националната телевизия.
Освен циганите, проблем са /по-скоро създават проблеми) турчеещите се турци - тези, които се правят на по-турци от турските турци. ___________ От всички зеленчуци, най-обичам суджуци! |
|
|
 |
Реклама
|
|
 |
absurd4o 200+

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
Може би не забеляза че казах че не съм съгласен да са по националната телевизия!?!!А относно Германия-там има колцина местни ТУРСКИ тв!!
И..знаеш ли ЗАЩО се турчеят?!??Защото направихме страната си ТАКАВА , че да ги е срам да се БЪЛГАРЕЯТ!!И ако считаш че причина за БЕЗЗАКОНИЯТА които се вършат от МЮСЮЛМАНИ са НОВИНИТЕ на ТУРСКИ, то....с чиста съвест може да спрем и новините на БЪЛГАРСКИ!!Не смесвай престъпниците с обикновения човек, пък бил той българин или мюсюлманин...Нередностите, престъпленията и нарушенията НЕ трябва да се оцветяват с ВЕРСКИ КРАСКИ!!!Дано си ми разбрал кредото..... и апропо-аз съм ХРИСТИЯНИН,ортодоксален-въпрос на време е с тезата, която защитавам, да бъда попитан..
Всъщност, мислил ли си-АКО НЯМА НОВИНИ НА ТУРСКИ, ти по-БЪЛГАРИН ли би се чувствал?? ___________ alteri vivas oportet si vis tibi vivere |
|
|
 |
bassab 1000+

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 22:22 Заглавие: |
|
|
| absurd4o написа: |
Всъщност, мислил ли си-АКО НЯМА НОВИНИ НА ТУРСКИ, ти по-БЪЛГАРИН ли би се чувствал?? |
Както и да ти прозвучи това - ДА!
...особено, ако с нещо съм допринесъл за това. ___________ От всички зеленчуци, най-обичам суджуци! |
|
|
 |
absurd4o 200+

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 22:34 Заглавие: |
|
|
| bassab написа: | | absurd4o написа: |
Всъщност, мислил ли си-АКО НЯМА НОВИНИ НА ТУРСКИ, ти по-БЪЛГАРИН ли би се чувствал?? |
Както и да ти прозвучи това - ДА!
...особено, ако с нещо съм допринесъл за това. |
Е, очевидно има разлика в причините подхранващи НАЦИОНАЛНОТО НИ ЧУВСТВО!Но и така да е-УСПЕХ В БОРБАТА!!!(макар да съм убеден, че ЕНЕРГИЯТА на този народ трябва да се ВПРЕГНЕ в друга посока...за да сме ВСИЧКИ горди от "ПРИНОСА" и...с нетърпение "ИБРЯМ" да стане "ИВАН" и скришом да пали шалварите и да надява дънки....)  ___________ alteri vivas oportet si vis tibi vivere |
|
|
 |
bassab 1000+

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 22:41 Заглавие: |
|
|
Проблемите се решават един по един...по такъв начин се отстраняват и грешките....
п.п. в Германия Хасан стана ли вече Ханс? ___________ От всички зеленчуци, най-обичам суджуци! |
|
|
 |
absurd4o 200+

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 22:49 Заглавие: |
|
|
Да, на около 10-15% СТАНА!Въпреки изстъпленията на НЕОФАШИСТИТЕ!!Макар в Германия да има турци от някви си 30-тина години...Пък и "РАЗСТОЯНИЕТО", което трябва да преодолее ХАСАН за да стане ХАНС е мнооооого по ГОЛЯМО и ВСТРАНИ от това да стане ...ХРИСТО!!  ___________ alteri vivas oportet si vis tibi vivere |
|
|
 |
bassab 1000+

|
Пуснато на: Пет Дек 18, 2009 23:14 Заглавие: |
|
|
Каквото и да си говорим е все тая, след като самите турци не искат да осъзнаят, че за тях е важно да знаят български език - писмено и говоримо  ___________ От всички зеленчуци, най-обичам суджуци! |
|
|
 |
darkblue десен бесен

Местожителство: Силистра Точки: 2559
|
Пуснато на: Съб Дек 19, 2009 11:13 Заглавие: |
|
|
| Интересен дебат сте заформили. Новини на турски език не трябва да има. Не и по националната телевизия. Но не трябва да има референдум за това (видях че има такава тема). Б.Б. да реши нещо веднъж, че само с приказки не се вършат дела. Да спират новините и това е. |
|
|
 |
Yavor Радикален

|
Пуснато на: Съб Дек 19, 2009 22:22 Заглавие: |
|
|
Бойко едни новини се чуди дали да спре...Аз си мислех, че ще вкара Доган в затвора...Няма оправия май...  ___________
 |
|
|
 |
alkonavt вятърничев

Местожителство: силистра Точки: 10245
|
Пуснато на: Вто Яну 05, 2010 10:20 Заглавие: |
|
|
още съм на своето си мнение -абсолютно против новините и турските сериали. това е пропаганда. беше се чуло, че правителството щяло да спре новините, но протурския канал 1 се опънал  |
|
|
 |
Yavor Радикален

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 06:12 Заглавие: |
|
|
Тия оправдания на правителството с Канал 1 звучат като..."Он отишъл да е*е, ма не му станало, па казал, че она не му дала". Ако някой иска да спре новините, още от утре няма да ги има. ___________
 |
|
|
 |
Реклама
|
|
 |
|