Тема на деня" /> Анкета на деня" /> Форум Силистра :: Преглед на тема - Бихте ли напуснали България?

forum silistra :: форум силистра

Снимки от Силистра ПравилаПравила Въпроси/ОтговориПомощ ТърсенеТърсене ПотребителиПотребители Потребителски групиГрупи ПрофилПрофил Влезте, за да видите съобщенията сиСъобщения ВходВход Регистрирайте сеРегистрирайте се 

Реклама  Класация БГ Топ Топ 10 
Бихте ли напуснали България?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум Силистра -> На масата -> Анкети
Предишната тема :: Следващата тема  

Бихте ли напуснали България?
Да
28%
 28%  [ 11 ]
Вече го направих
5%
 5%  [ 2 ]
Не
44%
 44%  [ 17 ]
Колебая се
21%
 21%  [ 8 ]
Общо гласували : 38

Автор Съобщение
Yavor
Радикален
Радикален

IP: Bulgaria

Местожителство: Силистра
Точки: 7637

МнениеПуснато на: Нед Мар 23, 2008 14:49    Заглавие: Отговорете с цитат

София е пълна с кандидат-софиянци...Заповядайте. Повечето след завършването на средното си образование идват тук и стават сервитьори или продавачи. Ако това е поглед в бъдещето много жалко.
Rostislava
Решителна
Решителна

Местожителство: София/ Силистра
Точки: 2397

МнениеПуснато на: Нед Мар 30, 2008 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Да си сервитьор или продавач за повечето е временно решение и е само в началото. Аз изобщо не минах през този първоначален етап.
Yavor
Радикален
Радикален

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2008 17:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Tи не. А хората без образование?
Решителна
Решителна

Местожителство: София/ Силистра
Точки: 2397

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2008 00:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз реално също не съм със завършено образование, а и като дойдох в София бях само със завършена гимназия.
Yavor
Радикален
Радикален

МнениеПуснато на: Нед Апр 06, 2008 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно си попаднала на точното място и точните хора. Но повечето нямат такъв късмет.
Скептик

Точки: 0

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2008 14:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не само, че няма да напусна България. Аз няма да напусна Силистра. Освен ако по новините не съобщят, че гигантски астероид ще се стовари върху североизточна България.

И въобще не ми допада идеята да се превърна в номад , оправдавайки се със словесните бълвочи за по-добра реализация, повече пари и тем подобни слабушорести твърдения, които изглеждат поразяващо логични.

Ако в щатите например се появи криза или събитие, което ще затрудни хората живеещи там, всички емигранти веднага ще се изселят на някое друго "по-добро място". Просто защото те не са способни да живеят в среда, която ги принуждава да се борят. Те предпочитат да избягат за да се насадят върху благородна почва на нечие чуждо общество.

За тези хора има аналог.Има съвсем просто определение. В земеделието се нарича - плевел, в животновъдството паразит. В астрономията- сателит, в математиката - имагинерно число, във физиката - маса, в биологията - вирус.

Арменският учен - философ Марконян бе казал една красива мисъл: "Единствената разлика между човекът и останалите живи организми, които познаваме, е че човекът не се приспособява към средата на живот, а я променя. "

Ако не искате студено вървете на юг, ако не искате топло вървете на север. Ако си мислите, че сте голяма работа и заслужавате нещо повече, отидете в друга страна. Аз ще си остана тук. Ще се топля през зимата и ще се потя през лятото. Ще се лишавам, ще спестявам, но ще науча моята дъщеря да не бяга от всяко затруднение, което ще се изпречва на нейния житейски път.
Върнете се в началото
Brix is offline  Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vasilev
революционер

Местожителство: Silistra

Точки: 0

МнениеПуснато на: Вто Апр 08, 2008 14:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко е въпрос на личен избор!
Върнете се в началото
vasilev is offline  Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sami
1000+

Точки: 1627

МнениеПуснато на: Вто Апр 08, 2008 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярно, прав си, въпрос на избор е, но дано наистина хората решили този избор са по-малко, защото като гледам, тук се останат само възрастни хора и хайде да не казвам. Това не е за предпочитане. Макар реално погледнато,в момента сме тотално съсипани в каквото и да е отношение. Но се надявам именно на тези, които в момента гледат с едното око извън пределите на родните граници да творят точно в България. ДАНО!!!
"Не град, а цяла вселена..."-В.Йорданов
Върнете се в началото
Sami is offline  Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
liq
200+

Точки: 275

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 08:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Bilgariq skoro i v blizkite godini , nqma da se opravi , zatova glasuvah-ce bih napusnala bilgariq, makar da si e hubava strana koqto ne q zamenqm , vsicko opira do finansovoto polojenie.... Sad
liq is offline  Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bassab
1000+

Местожителство: Силистра по душа и по лична карта.
Точки: 8510

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди няколко месеца имах възможност да започна легално, временно работа по специалноста си в Нова Зеландия. Не заминах в името на семейството (жена, едно - друго - знаете как е), но вече съжелявам. Сега може би щях още да съм там, но вече не сам (дори има и рима).
ВРЕМЕННИТЕ РАБОТИ СА НАЙ-ПОСТОЯННИ!
И друг шанс не бих пропуснал!!!
Реклама
mindworks
100+

Точки: 680

МнениеПуснато на: Вто Окт 06, 2009 08:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво е да се отиде някъде и да се поработи...
Но когато цялото ти семейство и хората на които държиш не са с теб рано или късно, колкото и да ти е добре зад граница се връщаш...
При мен поне така стана.

Има и друг фактор, че ако си в България си имаш жилище в което да си живееш (не винаги, но в повечето случаи), а в чужбина плащаш наеми като луд!!! Това да си нямаш свой собствен дом и да си 10 години по квартири много изморява.

Така че разбирам bassab много добре.

Аз скоро се върнах, много ми е хубаво тук, въпреки така наречената "криза" и много други неща, като здравеопазването, което при нас е под всякаква критика и други неща които ти вгорчават живота... и те не са никак малко...

Не зная обаче, ако имам хубава оферта и мога да тръгна с хората на които държа дали не бих заминала пак...

Факт е, че всичко с което си свикнал оставяш тук и приятели и роднини, но в крайна сметка твоят дом е там, където си ти и където има някой, който те подкрепя и при когото да се прибереш (визирам съпруг, съпруга, приятел/ка...).
Някой дори се майтапят, че домът им е там където им е зарядното за телефона blee
Върнете се в началото
mindworks is offline  Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
absurd4o
200+

Местожителство: с.Силистра
Точки: 2149

МнениеПуснато на: Вто Окт 06, 2009 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

mindworks написа:
Хубаво е да се отиде някъде и да се поработи...
Но когато цялото ти семейство и хората на които държиш не са с теб рано или късно, колкото и да ти е добре зад граница се връщаш...
При мен поне така стана.

Има и друг фактор, че ако си в България си имаш жилище в което да си живееш (не винаги, но в повечето случаи), а в чужбина плащаш наеми като луд!!! Това да си нямаш свой собствен дом и да си 10 години по квартири много изморява.

Така че разбирам bassab много добре.

Аз скоро се върнах, много ми е хубаво тук, въпреки така наречената "криза" и много други неща, като здравеопазването, което при нас е под всякаква критика и други неща които ти вгорчават живота... и те не са никак малко...

Не зная обаче, ако имам хубава оферта и мога да тръгна с хората на които държа дали не бих заминала пак...

Факт е, че всичко с което си свикнал оставяш тук и приятели и роднини, но в крайна сметка твоят дом е там, където си ти и където има някой, който те подкрепя и при когото да се прибереш (визирам съпруг, съпруга, приятел/ка...).
Някой дори се майтапят, че домът им е там където им е зарядното за телефона blee

Добре де,ЗАЩО не обясниш на аудиторията КАКВО ИМА ЗАД КЪЛПЕТРЕНСКИЯ БЪИР?!?!? Laughing Laughing Та в населено място Силистра още има хора правещи РЕВОЛЮЦИИ!!!(12:3 "Новъ заветъ-Йоан-по АВАТАРА ще Го познаете!) Laughing Laughing

Та по темата-в България бих се чувствал ЧУДЕСНО , ако ги нямаше БЪЛГАРИТЕ(изключения има,но са все по-малко Crying or Very sad )Три пъти съм напускал България за по-дълго време(в различни страни)...и трите пъти съм се чувствал ДОБРЕ....Предстои четвърти(след около 2 г Neutral )-мисля , че ще е ONE WAY.. Laughing Laughing Ще кажем ЧАО на "Карнобатската гроздова" и....ЗДРАВЕЙ на онзи мармот дето прави шоколад Laughing
Fulcrum
Националист

Точки: 1785

МнениеПуснато на: Чет Окт 08, 2009 08:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Brix написа:
...
Ако в щатите например се появи криза или събитие, което ще затрудни хората живеещи там, всички емигранти веднага ще се изселят на някое друго "по-добро място". Просто защото те не са способни да живеят в среда, която ги принуждава да се борят. Те предпочитат да избягат за да се насадят върху благородна почва на нечие чуждо общество.

...

Ти как тъй случайно споменаваш кризата преди да е дошла а? Хм..
Въпрос на личен избор е дали ще емигриаш, На на всеки му "стиска" да си грабне шапката и да отиде в чужбината. За някои е по-лесно, за други по-трудно. Аз не бих се махнал. Който е решил - евала за успехите, нали и от емигрантите пари идват в тая държава. cash
200+

Местожителство: с.Силистра
Точки: 2149

МнениеПуснато на: Чет Окт 08, 2009 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Fulcrum написа:
............ нали и от емигрантите пари идват в тая държава. cash

Официалната статистика за 2008г. съобщи, че за пръв път от СЪЗДАВАНЕТО НА СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ в България-финансовите постъпления от българите работещи в чужбина са НАДХВЪРЛИЛИ брутния продукт на страната...Това за съжаление е показателно за ТОТАЛНИЯ производствен колапс на България...Няма да се учудя ако не само домати и картофи, а и ВОДА започнем да внасяме....
ВеСиТу
100+

Местожителство: вкъщи
Точки: 979

МнениеПуснато на: Вто Юни 01, 2010 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако една майка не може да се грижи за децата си социалните й ги отнемат. Щом България не може да осигури добри условия за своите деца защо да се измъчвам и да седя на такова място.
Гласувах "колебая се".
Върнете се в началото
ВеСиТу is offline  Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум Силистра -> На масата -> Анкети Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети