| Предишната тема :: Следващата тема |
| Бихте ли напуснали България? |
| Да |
|
28% |
[ 11 ] |
| Вече го направих |
|
5% |
[ 2 ] |
| Не |
|
44% |
[ 17 ] |
| Колебая се |
|
21% |
[ 8 ] |
|
| Общо гласували : 38 |
|
| Автор |
Съобщение |
Yavor Радикален

Местожителство: Силистра Точки: 7637
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 14:49 Заглавие: |
|
|
София е пълна с кандидат-софиянци...Заповядайте. Повечето след завършването на средното си образование идват тук и стават сервитьори или продавачи. Ако това е поглед в бъдещето много жалко. ___________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
|
 |
Rostislava Решителна

Местожителство: София/ Силистра Точки: 2397
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 14:10 Заглавие: |
|
|
Да си сервитьор или продавач за повечето е временно решение и е само в началото. Аз изобщо не минах през този първоначален етап. ___________ Не е важно да получаваш това, което цениш, а да цениш това, което получаваш! |
|
|
 |
Yavor Радикален

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 17:49 Заглавие: |
|
|
Tи не. А хората без образование? ___________
 |
|
|
 |
Rostislava Решителна

Местожителство: София/ Силистра Точки: 2397
|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 00:41 Заглавие: |
|
|
Аз реално също не съм със завършено образование, а и като дойдох в София бях само със завършена гимназия. ___________ Не е важно да получаваш това, което цениш, а да цениш това, което получаваш! |
|
|
 |
Yavor Радикален

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 22:30 Заглавие: |
|
|
Явно си попаднала на точното място и точните хора. Но повечето нямат такъв късмет. ___________
 |
|
|
 |
Brix Скептик

Точки: 0
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 14:05 Заглавие: |
|
|
Аз не само, че няма да напусна България. Аз няма да напусна Силистра. Освен ако по новините не съобщят, че гигантски астероид ще се стовари върху североизточна България.
И въобще не ми допада идеята да се превърна в номад , оправдавайки се със словесните бълвочи за по-добра реализация, повече пари и тем подобни слабушорести твърдения, които изглеждат поразяващо логични.
Ако в щатите например се появи криза или събитие, което ще затрудни хората живеещи там, всички емигранти веднага ще се изселят на някое друго "по-добро място". Просто защото те не са способни да живеят в среда, която ги принуждава да се борят. Те предпочитат да избягат за да се насадят върху благородна почва на нечие чуждо общество.
За тези хора има аналог.Има съвсем просто определение. В земеделието се нарича - плевел, в животновъдството паразит. В астрономията- сателит, в математиката - имагинерно число, във физиката - маса, в биологията - вирус.
Арменският учен - философ Марконян бе казал една красива мисъл: "Единствената разлика между човекът и останалите живи организми, които познаваме, е че човекът не се приспособява към средата на живот, а я променя. "
Ако не искате студено вървете на юг, ако не искате топло вървете на север. Ако си мислите, че сте голяма работа и заслужавате нещо повече, отидете в друга страна. Аз ще си остана тук. Ще се топля през зимата и ще се потя през лятото. Ще се лишавам, ще спестявам, но ще науча моята дъщеря да не бяга от всяко затруднение, което ще се изпречва на нейния житейски път. |
|
|
 |
vasilev революционер

Местожителство: Silistra
Точки: 0
|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 14:33 Заглавие: |
|
|
Всичко е въпрос на личен избор! ___________ Разни хора,разни идеали!
www.topprognozi.com
SEPERE AUDE! |
|
|
 |
Sami 1000+

Точки: 1627
|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 18:56 Заглавие: |
|
|
Вярно, прав си, въпрос на избор е, но дано наистина хората решили този избор са по-малко, защото като гледам, тук се останат само възрастни хора и хайде да не казвам. Това не е за предпочитане. Макар реално погледнато,в момента сме тотално съсипани в каквото и да е отношение. Но се надявам именно на тези, които в момента гледат с едното око извън пределите на родните граници да творят точно в България. ДАНО!!! ___________ "Името на някого не се петни от никой друг освен от него самия."-trunner
"Какъвто и псевдоним да си лепнеш, по-умен не ставаш."
"До любов се стига с Любов..."-В.Йорданов
"Не град, а цяла вселена..."-В.Йорданов |
|
|
 |
liq 200+

Точки: 275
|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 08:18 Заглавие: |
|
|
Bilgariq skoro i v blizkite godini , nqma da se opravi , zatova glasuvah-ce bih napusnala bilgariq, makar da si e hubava strana koqto ne q zamenqm , vsicko opira do finansovoto polojenie....  ___________ "Ако имаш приятел дай му онова, което ти е най-скъпо,
ако ти е истински - той не би ти го взел !" |
|
|
 |
bassab 1000+

Местожителство: Силистра по душа и по лична карта. Точки: 8510
|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 23:23 Заглавие: |
|
|
Преди няколко месеца имах възможност да започна легално, временно работа по специалноста си в Нова Зеландия. Не заминах в името на семейството (жена, едно - друго - знаете как е), но вече съжелявам. Сега може би щях още да съм там, но вече не сам (дори има и рима).
ВРЕМЕННИТЕ РАБОТИ СА НАЙ-ПОСТОЯННИ!
И друг шанс не бих пропуснал!!! ___________ От всички зеленчуци, най-обичам суджуци! |
|
|
 |
Реклама
|
|
 |
mindworks 100+

Точки: 680
|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 08:17 Заглавие: |
|
|
Хубаво е да се отиде някъде и да се поработи...
Но когато цялото ти семейство и хората на които държиш не са с теб рано или късно, колкото и да ти е добре зад граница се връщаш...
При мен поне така стана.
Има и друг фактор, че ако си в България си имаш жилище в което да си живееш (не винаги, но в повечето случаи), а в чужбина плащаш наеми като луд!!! Това да си нямаш свой собствен дом и да си 10 години по квартири много изморява.
Така че разбирам bassab много добре.
Аз скоро се върнах, много ми е хубаво тук, въпреки така наречената "криза" и много други неща, като здравеопазването, което при нас е под всякаква критика и други неща които ти вгорчават живота... и те не са никак малко...
Не зная обаче, ако имам хубава оферта и мога да тръгна с хората на които държа дали не бих заминала пак...
Факт е, че всичко с което си свикнал оставяш тук и приятели и роднини, но в крайна сметка твоят дом е там, където си ти и където има някой, който те подкрепя и при когото да се прибереш (визирам съпруг, съпруга, приятел/ка...).
Някой дори се майтапят, че домът им е там където им е зарядното за телефона  |
|
|
 |
absurd4o 200+

Местожителство: с.Силистра Точки: 2149
|
Пуснато на: Вто Окт 06, 2009 23:10 Заглавие: |
|
|
| mindworks написа: | Хубаво е да се отиде някъде и да се поработи...
Но когато цялото ти семейство и хората на които държиш не са с теб рано или късно, колкото и да ти е добре зад граница се връщаш...
При мен поне така стана.
Има и друг фактор, че ако си в България си имаш жилище в което да си живееш (не винаги, но в повечето случаи), а в чужбина плащаш наеми като луд!!! Това да си нямаш свой собствен дом и да си 10 години по квартири много изморява.
Така че разбирам bassab много добре.
Аз скоро се върнах, много ми е хубаво тук, въпреки така наречената "криза" и много други неща, като здравеопазването, което при нас е под всякаква критика и други неща които ти вгорчават живота... и те не са никак малко...
Не зная обаче, ако имам хубава оферта и мога да тръгна с хората на които държа дали не бих заминала пак...
Факт е, че всичко с което си свикнал оставяш тук и приятели и роднини, но в крайна сметка твоят дом е там, където си ти и където има някой, който те подкрепя и при когото да се прибереш (визирам съпруг, съпруга, приятел/ка...).
Някой дори се майтапят, че домът им е там където им е зарядното за телефона  |
Добре де,ЗАЩО не обясниш на аудиторията КАКВО ИМА ЗАД КЪЛПЕТРЕНСКИЯ БЪИР?!?!? Та в населено място Силистра още има хора правещи РЕВОЛЮЦИИ!!!(12:3 "Новъ заветъ-Йоан-по АВАТАРА ще Го познаете!)
Та по темата-в България бих се чувствал ЧУДЕСНО , ако ги нямаше БЪЛГАРИТЕ(изключения има,но са все по-малко )Три пъти съм напускал България за по-дълго време(в различни страни)...и трите пъти съм се чувствал ДОБРЕ....Предстои четвърти(след около 2 г )-мисля , че ще е ONE WAY.. Ще кажем ЧАО на "Карнобатската гроздова" и....ЗДРАВЕЙ на онзи мармот дето прави шоколад  ___________ alteri vivas oportet si vis tibi vivere |
|
|
 |
Fulcrum Националист

Местожителство: Силистра Точки: 1785
|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 08:49 Заглавие: |
|
|
| Brix написа: | ...
Ако в щатите например се появи криза или събитие, което ще затрудни хората живеещи там, всички емигранти веднага ще се изселят на някое друго "по-добро място". Просто защото те не са способни да живеят в среда, която ги принуждава да се борят. Те предпочитат да избягат за да се насадят върху благородна почва на нечие чуждо общество.
... |
Ти как тъй случайно споменаваш кризата преди да е дошла а? Хм..
Въпрос на личен избор е дали ще емигриаш, На на всеки му "стиска" да си грабне шапката и да отиде в чужбината. За някои е по-лесно, за други по-трудно. Аз не бих се махнал. Който е решил - евала за успехите, нали и от емигрантите пари идват в тая държава.  ___________
 |
|
|
 |
absurd4o 200+

Местожителство: с.Силистра Точки: 2149
|
Пуснато на: Чет Окт 08, 2009 21:00 Заглавие: |
|
|
| Fulcrum написа: | ............ нали и от емигрантите пари идват в тая държава.  |
Официалната статистика за 2008г. съобщи, че за пръв път от СЪЗДАВАНЕТО НА СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ в България-финансовите постъпления от българите работещи в чужбина са НАДХВЪРЛИЛИ брутния продукт на страната...Това за съжаление е показателно за ТОТАЛНИЯ производствен колапс на България...Няма да се учудя ако не само домати и картофи, а и ВОДА започнем да внасяме.... ___________ alteri vivas oportet si vis tibi vivere |
|
|
 |
ВеСиТу 100+

Местожителство: вкъщи Точки: 979
|
Пуснато на: Вто Юни 01, 2010 21:50 Заглавие: |
|
|
Ако една майка не може да се грижи за децата си социалните й ги отнемат. Щом България не може да осигури добри условия за своите деца защо да се измъчвам и да седя на такова място.
Гласувах "колебая се". |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|