| Предишната тема :: Следващата тема |
| какво мислите за благотворителността и бихте ли участвали /участвате ли? |
| ДА, това е нещо много хубаво! |
|
88% |
[ 52 ] |
| не, не го приемам |
|
6% |
[ 4 ] |
| нямам мнение |
|
5% |
[ 3 ] |
|
| Общо гласували : 59 |
|
| Автор |
Съобщение |
kratun напреднал в умственото изоставане

Местожителство: силистра Точки: 1184
|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 02:01 Заглавие: |
|
|
Ще направя последен 3-и опит за уточняване на покупките. Не ми харесва, че мина доста време, а няма никаква инициатива от страна на ръководството на дома. Не мисля, че го заслужаваме. Оказва се, че няма нужда от нашата помощ. ___________ колкото - толкова |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 02:47 Заглавие: |
|
|
Отдавна си мисля за една нова инициатива.
В нашият град има деца, които постигат успехи в най-различни области. Правят го с помощта на родителите си, учителите, спонсори. Постигат успехи, които допринасят за развитието на собственото ни малко общество. Имаме отличен шахматист - Сашко Монев http://www.chessbgnet.org/view-chess-profil.php?num=65, имаме много добър баскетболен отбор за деца до 12 години - при момичетата http://bulgarianbasket.com/bg/news2.php?id=14742, както и при момчетата в същата възрастова група - http://reporter-silistra.info/news.php?readmore=2158, добър тенисист - Стоян Плугаров http://www.burgasnews.com/content/view/5561/340/, отлична математическа гимназия с множество постижения във всички училищни форми на надпревара http://pmg.portal-silistra.net/index.php?view=achievements&page=1.
Естествено! Имаме и много други. Всички вие, можете да допълвате този списък. Това са децата, които познавам аз. Няма ли да е добра идея учредяването на спонсорска награда от името на Форум Силистра?!?!
Отсега обявявам, че синът ми играе баскетбол при 12-годишните доростолци, учил съм в ПМГ"Климент Охридски", познавам Игнат Монев (баща и основен спонсор на Александър Монев), както и Тихомир и Стоян Плугарови. Използвам ги за положителен пример и постигнати успехи, а не за потенциални кандидати за награждаване.
Помислете! ___________ колкото - толкова |
|
|
 |
Yavor Радикален

Местожителство: Силистра Точки: 7637
|
Пуснато на: Пон Май 18, 2009 19:09 Заглавие: |
|
|
Не е лошо да се стимулират децата. Бях на годишнината на ПГС "Пеньо Пенев" преди няколко седмици...Имаше "дарение" от кмета - мултимедия и компютърна конфигурация, както и от Филиз Хюсменова - 200 лева.... Имам чувството, че като се стимулират младите, всичко се прави само за някаква реклама и парлама... Ясно е, че във форума не можем да дадем награда с хиляди...Все пак ние не вземаме еврозаплати от хиляди евро...Но ще се радвам, ако поне малко можем да стимулираме и да наградим труда на талантливите деца. В днешно време не е малко постижението да успееш в дадена област, вместо да играеш по цял ден на CS или да се друсаш по градинките. ___________
 |
|
|
 |
daniela

Точки: 0
|
Пуснато на: Вто Май 19, 2009 20:14 Заглавие: |
|
|
ЗДРАВЕЙТЕ!
Пише Ви, Даниела Димитрова-социалния педагог в ДДЛРГ с.М.Преславец. Пиша от името на директорката ни г-жа Миленкова, която временно изпълнява тази длъжност, и в момента е в селото.
Както разбирате, аз също чета форум Силистра, но не влизам редовно. Понеже в момента съм в отпуск и имам достъп до Интернет и прочетох вашия пост.
| Цитат: | | Ще направя последен 3-и опит за уточняване на покупките. Не ми харесва, че мина доста време, а няма никаква инициатива от страна на ръководството на дома. Не мисля, че го заслужаваме. Оказва се, че няма нужда от нашата помощ. |
Недоумявам, защо си правите тези изводи. Всички живеем в България и знаем, че всяка инициатива си има спънки в организирането й.
Затова искам да ви кажа, че има някакво разминаване и недоизесняване. Нещата се забавят не по наша вина, а поради стичащите се обстоятелства.
Впрочем аз не съм присъствала на вашите разговори с Миленкова и не зная подробности, но зная че по въпроса се действа. Не зная защо казвате "3-я пореден опит"!!!!
За въпросната сума ще се закупят спортни дрехи и маратонки. Задействана е организацията и контакта с доставчика, който осигури преди екипите и маратонките. Въпросната дама е идвала няколко пъти в Дома със стоката, но номерата и размерите не съответстват на децата и се налага забавяне докато се намерят съразмерните дрехи и маратонки.
Искам да ви уверя, че няма никаква друга причина за забавянето. Инициативност, не ни липсва, но предполагаме, че редното е след като приключи доставката да ви информираме за всичко.
Вашата помощ е важна и без нея, децата нямаше да имат тези придобивки и тези радостни емоции. Всеки един жест от вас допринася да се поддържа едно добро ниво на полагане на грижи в домовете. Никой не може да оспори и отрече това! Отскоро имаме разработена страница, която водя. БЛОГ на ДДЛРГ, в който отразяваме всичко и може да видите вашите дарения и нашите благодарности.Ето адреса, ще се радвам ако го следите.
http://ddlrg.blogspot.com/
Позволих си да напиша това, защото с г-жа Директорката сме притеснени от тези ваши думи.
П.п. За да има по -добра комуникация, моля да дадете телефони за връзка с вас! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 20, 2009 10:59 Заглавие: |
|
|
Здравейте и от мен.
С г-жа Миленкова се срещнахме два пъти. Първият беше свързан с организацията на театралната постановка по повод Баба Марта, както и информирането за наличните средства по дарителската сметка. Мина представлението и няколко дни по-късно поисках втора среща за да уточним оползотворяването на остатъка от събраните пари. На нея се договорихме, че ще се купуват маратонки и спортни екипи за общо около 670 лева. Разбрах, че има някакъв напредък при разговорите с доставчика, но нещата спряха до тук. От понеделник 18-и.Май се опитвам да открия г-жа Миленкова на мобилния телефон, но все не успявам.
Част от дарителите се интересуват за напредъка на поредната кампания, а аз не мога да им кажа нищо конкретно. С цитираната ми реплика исках да кажа, че доста се забавихме и създаваме впечатление, че не можем да се справим със задачата. Все пак от 12-и януари до днес изминаха повече от 4 месеца.
Не се притеснявайте! Средствата са налични и ще бъдат похарчени за това, което сме се договорили с г-жа Миленкова. Молбата ми е за по-голяма експедитивност. Ако доставчикът не е в състояние да осигури всички екипи и/или маратонки, можем да потърсим и някой друг. Трябва да направим така, че да удовлетворим желанието на дарителите в най-кратки срокове и най-качествено, защото престоят на средствата в банката не е от полза за никого, освен за самата банка.
Г-жа Миленкова би трябвало да има телефонният ми номер още от първата среща - 0896 75 05 60 Диян Русев. Обадете ми се, когато ви е удобно, за да съм наясно с развитието на разговорите.
Всички, които сме се ангажирали по някакъв начин с тези дарителски кампании, го правим за доброто на децата и ще продължим да го правим.
Очаквам обаждането Ви! ___________ колкото - толкова |
|
|
 |
vasilev революционер

Местожителство: Silistra
|
Пуснато на: Сря Май 20, 2009 11:11 Заглавие: |
|
|
Ние също сме притеснени г-жа Димитрова!!!Това ,че "всички живеем в България' звучи като оправдание,защото България я правим ние българите!!!!!! ___________ Разни хора,разни идеали!
www.topprognozi.com
SEPERE AUDE! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 20, 2009 11:55 Заглавие: |
|
|
Преди броени минути разговарях с г-жа Миленкова. Разбрах, че голяма част от нещата вече са доставени и се надяваме до края на тази седмица да се приключи с доставката на спортната екипировка. Ще публикувам отчета на средствата, както и нови снимки с децата. ___________ колкото - толкова |
|
|
 |
Discovery Администратор

Местожителство: Силистра Точки: 0
|
Пуснато на: Пет Май 22, 2009 07:24 Заглавие: |
|
|
Уважаеми участници и гости, днес приключва четвъртата кампания от благотворителността на Форум Силистра. Останалата сума /650лв./ по сметката ще бъде изплатена на търговеца осигурил спортната екипировка за децата.
Тази сметка ще бъде закрита, като евентуално нова дарителска ще бъде открита в друга банка. Скоро очаквайте инфо за новата сметка и следващата пета кампания.
Отново искрено благодаря на всички взели участие в кампаниите, организирани от Форума! ___________
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 15:40 Заглавие: |
|
|
Kaкто Discovery каза, приключи поредната дарителска акция за децата лишени от родителски грижи - дом в с. Малък Преславец.
С известно забавяне, планираните покупки бяха направени и нашата кампания доби завършен вид. За 650,00 лева бяха закупени спортни облекла и маратонки за всички деца:
Децата с удоволствие позират пред обектива, облечени като за спортен полуден:
А тук се е събрал цял футболен отбор с резервите:
Обща снимка за спомен:
И още една:
Предстои да измислим подходящ вариант за продължаване на дарителската инициатива. С удоволствие ще отговарям на всички желаещи да дарят средства за деца от сродни домове, както и за учредяване на фонд за стимулиране на млади таланти. Можете да ми пишете лични съобщения, да коментирате тук в тази тема, както и да използвате телефонният номер изписан по-горе.
Благодаря на всички, които дариха частица от своето за доброто на другите! ___________ колкото - толкова |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 13:33 Заглавие: |
|
|
 ___________ колкото - толкова |
|
|
 |
Реклама
|
|
 |
daniela

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 14:44 Заглавие: |
|
|
"ДОБРОТО/същественото/ е невидимо за очите" е казал Малкия принц!
Благодарности и от ДДЛРГ с.М.Преславец!!!!
http://ddlrg.blogspot.com/ |
|
|
 |
bassab 1000+

Местожителство: Силистра по душа и по лична карта. Точки: 8510
|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 18:46 Заглавие: |
|
|
Благотворителноста е хубаво нещо. Най-ми е удобно с SMS-и и пращам (нищо че държавата си прибира ДДС-то, което за мен е много дразнещо).
Обаче си задавам следния въпрос. Що за родител (човек) трябва да си, за да си оставиш детето в дом !? ___________ От всички зеленчуци, най-обичам суджуци! |
|
|
 |
trunner 400+

Местожителство: Силистра Точки: 1753
|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
| bassab написа: | Благотворителноста е хубаво нещо. Най-ми е удобно с SMS-и и пращам (нищо че държавата си прибира ДДС-то, което за мен е много дразнещо).
Обаче си задавам следния въпрос. Що за родител (човек) трябва да си, за да си оставиш детето в дом !? |
ИЗРОД - ето такъв трябва да си! В каквото и положение да е човек, нищо не оправдава подобна постъпка!
За СМС-те не знам какво да кажа... затова по-добре да замълча. Начина за даряване на средства, практикуван досега от Форум Силистра ми допада поради две причини. Първата е, че виждам къде ми отиват парите, а втората е, че виждам усмивката и щастието на децата... било то и за малко! И то точно на тези деца, на които съм дал нещичко точно от мен ___________
 |
|
|
 |
PROMARKET

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 20:47 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Аз като възпитаник на ПМГ гр. Силистра ще подкрепя новото начинание! Чакам да ми изпратите новата сметка, за да мога да преведа парите!
Що се отнася до приключилата вече кампания, бих искала да се извиня за неудобството, което ви причиних. Просто мислех, че имате списък, но не ви достигат средства и затова пуснах поста. Но вече всичко приключи чудесно и аз мога само да ви благодаря, че помогнахте на тези деца да се усмихнат отново!
За съжаление не влизам много често във форума, затова ще помоля, като уточните какви ще са бъдещите инициативи и съответните банкови сметки, да ми ги изпратите на ел. поща! |
|
|
 |
chipev

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 13:56 Заглавие: |
|
|
| Здавейте и от мен! През месец май спечелих от една игра 80 лв. и реших да ги даря на децата от дома! Надявам се парите наистина да са били преведени по тяхната сметка! Ако някои има достъп до нея моля да провери има ли ги преведени тези не много пари но все пак от сърце! Благодаря предврително! Преводът трябва да е извършен или на 1 или на 2 юни! |
|
|
 |
Discovery Администратор

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 16:33 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Парите са преведени и ще бъдат добавени към новата сметка за следващата пета кампания организирана от Форум Силистра. ___________
 |
|
|
 |
chipev

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 09:12 Заглавие: |
|
|
| Discovery, има ли ги там парите наистина, защото във форума на betstrikes(от там ми е печалбата) изникнаха някакви странни неща! Искам да знам със сигурност - ИМА ЛИ ПРЕВЕДЕНИ 80 ЛВ. В СМЕТКАТА НА ДЕЦАТА? Благодаря предварително! |
|
|
 |
Discovery Администратор

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 09:23 Заглавие: |
|
|
Да, няма място за притеснение, парите са осугурени от betstrikes.com и скоро ще бъдат преведени на новата сметка, която отново ще бъде публикувана на индекс страницата на Форума. ___________
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 16:35 Заглавие: |
|
|
Съвсем скоро ще стартираме нова кампания. Този път ще я направим паралелно. Ще се опитаме да набираме едновременно средства, както за децата в ДДЛРГ в Малък Преславец, така и за деца постигнали успехи на национално ниво. В момента се опитвам да осигуря достатъчно информация за всички ученици, които са постигнали високи резултати в областта на спорта и учението. Скоро ще получа цялата налична информация за постиженията на учениците от Община Силистра, касаещи проведените олимпиади по предмети. Ще предложа на дарителите да стесним кръга при първият етап до точните науки. Разговарял съм с мой бивш преподавател по физика, г-н Марин Ботев, който понастоящем е началник отдел в Инспектората по образованието в Силистра и лека полека раздвижвам нещата. Опитвам се да направя така, че всички, които четат във Форум Силистра, да научат за талантливите деца на града, а една част от отличилите се, да получат и някакъв стимул за това, че ни дават повод за гордост. По-горе в тази тема съм обявил, че с удоволствие ще коментирам всякакви предложения от потребителите на форума, както и от желаещите да дарят средства под условие. ___________ колкото - толкова |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 23:19 Заглавие: |
|
|
Имам удоволствието да дам малко предварителна информация за новата инициатива на Форум Силистра.
Получих съгласие от Discovery за откриване на нова дарителска сметка, която да отговаря на условията за набиране на средства при занижени разходи откъм банкови такси. За мен е чест да обява старт на новата кампания, като започваме с 80 лева в сметката за ДДЛРГ - Малък Преславец и 1200 лева във фонд за деца с успехи. През следващата седмица ще открия сметката, а Discovery ще я публикува. Излишно е да говоря повече за идеите, които очаквам. ___________ колкото - толкова |
|
|
 |
Реклама
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|