| Предишната тема :: Следващата тема |
| Да върнат ли униформите в училищата? |
| Да |
|
60% |
[ 17 ] |
| Не |
|
21% |
[ 6 ] |
| Да върнат само отделни елементи от облеклото - емблеми, знаци |
|
17% |
[ 5 ] |
| Не мога да преценя |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Общо гласували : 28 |
|
| Автор |
Съобщение |
Rostislava Решителна

Местожителство: София/ Силистра Точки: 2397
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 21:31 Заглавие: |
|
|
Не знам защо приемаш униформата, като индикация за "прислужничка".
Аз лично не съм за униформите, това ограничава до голяма степен индивидуалността на даден човек, а младите хора би трябвало да бъдат тласкани към намиране на себе си, дори говорейки за облекло.
От друга гледна точка това е добър начин за изравняване на социално положение и изразяване на принадлежност към дадена общност.
Може би е хубаво да се даде избор на учениците - ако искат могат да носят ако ли не - не.
Стига обаче в учениците да се е появил разума, за който говоря при подобен избор. ___________ Не е важно да получаваш това, което цениш, а да цениш това, което получаваш! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Реклама
|
|
 |
ВеСиТу 100+

Местожителство: вкъщи Точки: 979
|
Пуснато на: Пет Яну 29, 2010 15:32 Заглавие: |
|
|
Аз съм ЗА униформи и дори когато бях първи клас мн исках да имаме униформи и бях мн разочарована, че нямаме.
Униформата подсказва на децата, че са "от един отбор", помага им да са по-единни.А що се отнася до изразяване на личността като индивид или определяне на социалния статус за това винаги може да подскаже избора на училищна чанта, тетрадки, химикал, пергел, линиика&транспортир, обици, диядема, лак на ноктите, прическа ... списъка е безкраен.
А както всяко нещо на този свят и униформата си има и недостатъци. Била скъпа, била грозна, била неудобна и незнам какво си. Винаги ще има недоволни.
И сега искам да кажа нещо на jessi3026. От поста ти разбирам, че ти си схванала всичко погрешно. Никой не ти казва как да се обличаш извън училище. Носи си мини поличките щом ти харесва , но не и в училище. Защото това е институция, която ти трябва да уважаваш, понеже тя ти дава много повече от колкото предполагаш. Училището те прави човек. Ако не вярваш погледни хора, които никога през живота си не са ходили на училище. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|